Az elektromos fűtőtest meghibásodása

Az elektromos fűtőtest meglehetősen összetett berendezés, azonban a legtöbb háztartás számára nélkülözhetetlen eszköz. Mivel meglehetősen komplex berendezésről van szó, így a különféle problémák a fűtőelem hibás működését okozhatják. Viszont az olyan elektromos fűtőberendezés, ahol ventilátor működik, ott nincs hő, ezért jellemzően komplexebb problémáról van szó.

Az elektromos fűtőtest meghibásodásáról ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! Egyáltalán nem kellemes, amikor a fűtéssel valami probléma adódik és a lakásban érezhetően csökken a hőmérséklet. Ha a fűtőberendezés nem termel semmiféle hőt, akkor nagy valószínűséggel a ház elektromos rendszerének teljesítménye csökken. A fűtőberendezés elektromos rendszerének teszteléséhez ki kell próbálni az elektromos szervizpanelt, illetve fémdobozt, amely eloszlatja az otthoni áramkörrel. Ha jól működik a tápellátás, akkor az egység termosztátját kell ellenőrizni. Természetesen fontos ellenőrizni, hogy a termosztát a megfelelő hőmérsékletre van-e beállítva. Ha ezután sem történik semmi változás, akkor ellenőrizni kell, hogy a termosztát valóban szabályozza-e az egység hőmérsékletét.

Eleinte célszerű megtisztítani vagy újracsatlakoztatni a termosztát vezetékeit. Ezek után a hőbiztosítékot kell ellenőrizni, hogy hibás-e és szükség esetén le kell cserélni újra. Továbbá keresse meg a termosztát időzítőjét, vagyis a képernyőt, amely szabályozza a termosztát aktivitását. Ebből egyértelműen kiderül, hogy működik-e vagy sem, vagyis a termosztáttal megfelelően van-e csatlakoztatva. A fűtőelemek szintén okozhatnak problémákat, így célszerű ezeket is ellenőrizni. Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon talál, elérhetőséggel együtt!

Vélemény, hozzászólás?