A Parker toll ajándéknak is kiváló

Olykor komoly dilemmát jelent megtalálni a megfelelő ajándékot, főképp, ha az alkalom inkább hivatalos jellegű. Egy ballagás, vagy egy munkahelyi jubileum kapcsán ugyanis inkább kevésbé személyes meglepetést illik adni, ezekből a szuvenírekből azonban jóval kisebb a választék. Szerencsére a klasszikus megoldások általában tökéletesen beválnak, így bátran tegyük a voksunkat ezek mellett.

Minden szempontból kifogástalan lehet például egy Parker toll, hiszen egy olyan eszközről van szó, amit a mindennapokban is aktívan használunk. Persze írni egy eldobható, reklámtollal is lehet, ám ez több szempontból is igen kockázatos. Egyfelől az alacsonyabb minőségű darabok mindig a legrosszabbkor mennek tönkre, ráadásul ergonómiailag sem úgy vannak kialakítva, hogy a rendszeres használatuk kényelmes legyen. Ezzel szemben egy Parker toll esetében biztosak lehetünk benne, miszerint az írószerszám megbízhatóan fog működni, emellett a strapabírósága nem megy a komfortérzetünk rovására. Bizonyos szempontokat azonban akkor is mérlegelnünk kell, amikor ajándékba vásárolunk egy ilyen modellt.

Az egyik legfontosabb tényező a méret és a súly. A Parker toll kínálat szerencsére óriási, így a kecses és a masszív darabok is helyet kaptak a választékban. Ez azért is örömteli, mert egyáltalán nem mindegy, ki fogja használni hosszú távon a tollat, lévén, ha az túlságosan vastag, vagy épp nehéz, akkor fárasztó lesz a vele történő írás, ez pedig azt eredményezheti, hogy az ajándék végül a fiók mélyére kerül majd. Ugyancsak érdemes ilyenkor inkább a hagyományos, golyós kialakítás mellett döntenünk. A Parker toll hallatán elsőre talán sokaknak a töltőtoll ugrik be, ám a hétköznapokban egy ilyen változat csak megkötésekkel használható és sok esetben nem is a legkényelmesebb megoldás.