A legrosszabb, amit tehet, ha halogatja a fogpótlást!

A teljes, esztétikus, rendezett fogsor nem csupán azért lényeges, mert az ápolt megjelenéshez tartozik, hanem azért is, mert enélkül sokkal nehezebb a rágás, evés. A fogpótlás kapcsán érdemes tisztában lenni vele, hogy érdemes mielőbb sort keríteni rá, különben számos negatív következménnyel kell számolni. Sőt, elképzelhető, hogy a fogpótlás már nem jöhet szóba, csak az implantálás.

Fogpótlás kapcsán a legfontosabb dolog, melyet a fogorvosok sem győznek hangsúlyozni, hogy nem szabad várakozni, halogatni, mielőbb be kell jelentkezni egy szakemberhez. A legtöbb ember tart a fogorvosoktól és a szájsebészektől, így mindent megtesz, hogy minél később kelljen elmenni szakemberhez. Ha viszont elveszíti, akárcsak egy fogát, akkor nincs idő a várakozásra, mindenképp el kell menni fogorvoshoz, hogy a fogpótlás megtörténjen. A hiányzó fog helyén ugyanis az állkapocscsont sorvadásnak indul, mivel nincs kitéve annak a stimulációnak, ami rágáskor jelentkezik. Minél jobban elsorvad a csontállomány, annál nehezebb végrehajtani a fogpótlást. Rosszabb esetben implantálásra lesz szükség.

A Relax Dental Centerben kellemes környezetben készül a teljes mértékben élethű fogpótlás, mely a megszólalásig hasonlít az eredeti, természetes fogakra. A fogpótlás azonnal terhelhető és kiválóan illeszkedik. Kisebb foghiány esetén egy fix pótlást, vagyis hidat készítenek, melyet a hiányzó fogat határoló fogakon található koronák tartanak. Ha nagyobb foghiányról van szó, esetleg teljes foghiány áll fenn, akkor a kivehető fogpótlás jelenti a megoldást. A kivehető részleges fogpótlások lehetnek esztétikus, rejtett elhorgonyzásúak és egyszerűbbek is. Ha bővebb információkra van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a dentalcenterkelemen.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!