A kandalló megfelelő telepítése

A kandallóban lobogó tűz, a fahasábok ropogása, az izzó parázs nagyon meghitt és romantikus hangulattal bír, ezért sokan érdeklődnek az e fajta fűtési lehetőség iránt. Azonban gyakran homály fedi a beépítéssel kapcsolatos információkat.

Kattintson ide, s máris választ kaphat a témakörben felmerülő kérdésekre! Egy kandalló beépítéséhez több tényezőt is figyelembe kell venni, s ezeken múlik a munkálatok hossza, valamint az ára. Mivel minden ház egyedi, ráadásul a tulajdonosok igényei sem egyeznek, mindenképp szükséges egy előzetes felmérés, melyet szakember végez el. Hogy fa vagy gázkandallót érdemes választani, pusztán azon múlik, mit kedvel jobban az építtető. Létezik egy kandallóbetét nevezetű eszköz, amely képes a nem túl hatékony kandallókat olyan kályhákká átalakítani, melyek jóval energiatakarékosabbak elődjeiknél. Az, hogy mi a használatos tüzelőanyag, fa, fapellet vagy gáz, előre megtervezhető a betéteknél.

Ami a gáz és fa tüzelésű kandalló mellett szól, hogy legtöbbjük áramkimaradás esetén is tökéletes meleget biztosít a házban. Viszont akadnak olyan kandallók, melyekben elektromos alkatrészek is vannak, s áramszünet esetén ezek már vonakodva látják el feladatukat. Beszerelés előtt ezeket a szempontokat mindenképpen mérlegelni kell. Szerencsére a döntésben segítséget nyújthat a kéményszolgáltató is, mert képes megállapítani, hogyan reagálna a kandalló az esetleges áramkimaradásra. Ezek a kandallók a kifinomultságot, a modernitást ötvözik a klasszikus fűtőeszközt idézve. S amellett, hogy az otthont meleggé varázsolja, roppant dekoratív elemként képes díszelegni a házban, legyen az bármilyen dizájnnal ellátva. Részletesebb tájékoztatást a gazszerelo-futesszerelo.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.