A gázkazánok karbantartásának lényege

A gázkazánok karbantartására sokan nem fektetnek kellő figyelmet, ami nagy hiba, hiszen nem csak megnövelheti a gázkazán élettartamát, hanem életmentő is lehet. Célszerű a fűtés szezonon kívül elvégeztetni a gázkazán karbantartást, mivel a hideg beköszöntével a szakemberek munkája lényegesen megnő.

A gázkazán karbantartásáról ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! A gázkazánok karbantartását komolyan kell venni, ugyanis az elmúlt években rengeteget hallani gázkazánokkal kapcsolatos tragédiákról. Sajnos egyre több a gázberendezések helytelen bekötése, működtetése és ellenőrizetlensége okán jelentkező probléma. Ahogy beköszönt a hideg idő, a gázszerelők jóval elfoglaltabbá válnak, így érdemes időben gondoskodni a gázkazán karbantartásáról, lehetőleg a fűtés szezonon kívül, például késő tavasszal, nyáron vagy kora ősszel. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően nem kell a különféle meghibásodásoktól tartani, ráadásul a gázszivárgás okozta súlyos balesetek is elkerülhetők. A fogyasztók egy része rendszeresen, évente szakembert hív a gázkészülékek karbantartására. Ugyanakkor sokan vannak, akik elhanyagolják a szakember hívását és csak akkor telefonálnak, mikor már igazán nagy a baj.

A szakképzett szakemberrel általi karbantartásról sokak véleménye megoszlik. Vannak, akik hasznosnak találják, míg mások úgy vélik, hogy felesleges szakembert hívni, amíg a gázkazán egyértelműen rendeltetésszerűen működik. Viszont már számos első ránézésre hibátlanul működő kazánról derült ki, hogy komoly problémák vannak vele, sőt üzemképessége megkérdőjelezhető. A biztonsági előírások felhívják a figyelmet az alkatrészek, csatlakozó vezetékek kifogástalan állapotára, továbbá az anyagfáradás is komoly probléma, amit szintén nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Vélemény, hozzászólás?